aprilie 18, 20210722672405contact@321up.roÎmpreună cu dragoste şi... ceva în plus...

dEspre noI

ANA şi familia ei

IMG_7966-copy-(Large)a


ANDREI şi familia lui

andrei_cs


Ruben şi familia lui

ruben_cs


MARIA şi familia ei

maria-256x144


PETRU şi familia lui

petru_cs


TEODORA şI FAMILIA EI

teodora-256x144


Dragi părinţi şi susţinători,

Am pregătit pentru voi câteva descrieri ale situaţiilor unor copii cu ai căror părinţi ne-am împrietenit sau i-am sprijinit, cu ajutorul prietenilor şi susţinătorilor noştri, de-a lungul timpului. Şi alături de care sperăm să fim şi în continuare. Ne dorim ca cele prezentate să fie şi spre încurajarea şi să devină modele pentru alţi părinţi. În aceeaşi măsură această secţiune a site-ului serveşte şi ca o interfaţă între cei care doresc să sprijine, direct sau prin intermediul asociaţiei noastre, beneficiarii finali. Este, dacă vreţi, un exerciţiu de transparenţă şi o posibilitate de a intra în contact unii cu alţii, în mod cât mai direct.

Valorile care ne ghidează viaţa, valori pe care şi noi, la rândul nostru, le-am descoperit pe parcurs, deşi, evident, ele erau “acolo”, în interiorul nostru şi pe care vi le împărtăşim şi vouă un pic mai jos, sunt cele care stau la baza acţiunilor noastre de zi cu zi şi ele ne ajută să ne insoţim de oamenii care ne sunt alături. Fie că sunt susţinatori, la rândul lor, fie că sunt cei suţinuţi.

3 (trei) sunt lucrurile cu adevărat importante în viaţă: Credinţa, Nădejdea şi Dragostea

Credinţa că suntem doar nişte trupuri trecătoare care “şlefuiesc”, într-o scurtă viaţă, sufletele noastre şi le pregătesc pentru o veşnicie care va fi pe măsura acestei “şlefuiri”,

Nădejdea că oricâte greutăţi, încercări şi “întâmplări” minunate primim, ele sunt pentru un scop ce depăşeşte limitele noastre fizice şi poate fi intuit şi decriptat numai cu ajutorul unui suflet curat şi întărit de aceste incercări prin care trecem cu toţii şi cu ajutorul unei minţi înţelepte ce susţine deprinderea spre pricepere pe care o dăm acţiunilor noastre de zi cu zi, prin muncă şi perseverenţă, şi

Dragostea care începe cu dragostea pentru Creator, pentru noi înşine, pentru cei apropiaţi, pentru rude, prieteni, colegi, oameni necunoscuţi, pentru cei care ne-au greşit şi pentru cei cărora noi înşine le-am greşit şi le vom mai greşi. Dragostea este ingredientul fără de care nimic din această lume nu îşi are sensul. Şi fără de care nu putem face nimic care să conteze intradevăr!

Şi multe alte lucruri importante în vieţile noastre stau sub semnul cifrei 3.

2 (două) sunt “forţele” care fac ca lucrurile să se întâmple în universul nostru: cea a Celui care ne-a creat şi cea pe care noi o denumim voinţa noastră; 2 sunt direcţiile care schimbă starea de nemişcare: stânga-dreapta, sus-jos, înainte-înapoi; 2 stările care transformă: zi-noapte, uscat-umed, rece-cald; 2 care descriu şi generează viaţa: masculin-feminin, plus-minus, pozitiv-negativ, bine şi rău; 2 părţi majore, ce nu pot fi separate, avem noi, oamenii:  trupul şi sufletul , inima şi ratiunea, 2 sunt emisferele cerebrale. Şi enumerarea continuă…

1 (unul) este liberul nostru arbitru, cu care am fost creaţi, să alegem, noi înşine, ceea ce considerăm a fi bun pentru noi, una este persoana noastră, care nu poate fi pusă în şabloane şi nu poate fi îngrădită şi etichetată, pentru că, DA, suntem unici. Depinde insă, în egală măsură de noi, cum folosim şi dezvoltăm această unicitate. Şi cu acest UNU este bine să nu ajungem să afectăm negativ un alt UNU. Care vede diferit viaţa. Care este diferit. Unul în plus este şi cromozomul de la perechea 21 al persoanelor cu sindrom Down.

UP – pentru că este un singur drum, cel care merge în sus, spre perfecţionare, spre continua îmbunătăţire şi “şlefuire”. Pentru că după fiecare DOWN, există şi un UP, după fiecare cădere şi încercare există şi o continuare şi o urcare. Una permanentă, spun foarte mulţi. Şi noi credem în asta.

În acest fel, ca o continuă dezvoltare şi ca o “continuă lucrare”, a apărut, în aprilie 2014, Asociaţia 321UP, dintr-o “joacă”, dintr-o “întâmplare”. După încercări şi însoţiri alături de părinţi frumoşi şi care îşi doreau şi îşi doresc ce e mai bun pentru copii lor. Fie că aceştia au sau nu nevoi speciale.

“Călătoria“ noastră unică şi pe acest nou drum a început în 2007 şi despre ea am scris aici câteva rânduri. Este “povestea” noastră pe care am pus-o alături de altele pe care le regăsiţi în această secţiune a site-ului nostru.

Cele scrise mai sus, în dreptul cifrelor şi a cuvântului, sunt valorile în care noi, cei care am fondat asociaţia, credem şi ne sunt repere, în tot ceea ce facem, pentru cei cu sindrom Down şi nu numai pentru ei.

Sindromul Down: 3 cromozomi la perechea cromozomială 21. DA, avem două(unii spun trei) opţiuni cu aceşti 3 cromozomi: UP(sus), DOWN(jos) sau STAY FLAT(rămânerea la fel). Singura opţiune viabilă şi care se potriveşte modului în care noi oamenii am fost concepuţi este UP: creştere şi dezvoltare. Celelalte nu sunt opţiuni. Decât, poate, pentru perioade scurte de respiro şi pentru momentele de încercare a unor variante. Şi pentru atunci când greşim. Însă o vom lua, mereu şi mereu, de la capăt!

Călătoria continuă cu … 3, 2, 1UP

Vă mulţumim că sunteţi alături de noi.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search